Rotorua 09 januari 2001

Vi befinner oss i Rutorua sydost om Auckland, en kurort, ett område fullt av sägner, varma källor, stora sjöar, friluftsaktiviteter och lugn. Får jag be om största möjliga....avkoppling. Rotorua och Queenstown tillhör NZs ledande turistorter där allt finns inom räckhåll. Vi hyrde en bil i morse och styrde hit på 3 timmar. Visst känns det lite speciellt med vänstertrafik, så avigt att jag måste sätta klockan på höger arm. Vi väljer ett av byns 100-tal motell, Palm Court på Fenton Street, med alla tänkbara bekvämligheter. 

Stärkta av lyckan, att hitta bra logi mitt i sommarlov och högsäsong, ger vi oss iväg på ett lättare äventyr. Moutain Action bjuder på ridturer och farmbiking strax utanför byn. Flickorna rider i bergen och pojkarna rusar omkring på muskelmopeder. Efter en rejäl uppgradering av matförrådet på Big Fresh är det dags för en stund i jacuzzin och en grillkväll på motellet. 
                                                                                                                                                                               

Imorgon bär det av till the Thermal Wonderland på Wal-O-Tapu för att uppleva 'the sacred waters', därefter väntar det stora äventyret alla kategorier med The Whitewater Excitement Company. Den lite sportigare delen av familjen ska ut på rafting i strida Rangitaiki River.
                                                                                                                                                                                                                                               Tillbaka