New York 9 december 2000

'Too much people' svarar den vänlige caféägaren kort när vi berättar om trängseln i Pennsylvania Station, dit vi hade kommit från Newark tidigare på dagen. Ettåget från förorten hade varit fullpackat och det hade tagit en evighet att krångla sig förbi trånga passager och väntande folkmassor för att komma ut i friheten i höjd med Madison Square Garden på 7e avenyn vid 32 gatan. Resan hade gått  bra. Vi har nu varit på benen i tolv timmar och hamnar därmed mitt i lördagskommersen denna soliga men bistra decemberdag i New York. Vi ska bara bort till ett litet    hotell lite längre bort på 31 gatan, så det är lugnt. Det finns tid att spana in allt som händer omkring en. Som att delta som en  "främling"  i ett skådespel. Tiggaren, som snarare liknar en michelingubbe,  tar en paus i misären. Han skuttar omkring på trottoaren, grimaserar och skrattar genom caféfönstret. Barnen flinar, tittar bort och blir till och med lite skraja när karln kommer in i den trånga butiken för att be om en kopp kaffe. He is just a little bit crazy' säger caféägaren med ett brett leende.     

                                                                                                                                  

 Vi på kaféet i New York:  

 'Sorry, no rooms available with bathroom' säger receptionisten. Ett sällskap hade valt att stanna  längre så att våra rum var upptagna. Ok säger vi, trötta efter promenaden, vi tar vad ni har. 'Sorry,   no rooms' svarar indiern tillbaka. Vi börjar ilskna till. Då glider hotellägaren fram, beklagar situationen och skriver ner adressen till ett annat hotell på 45 gatan, där de har bokat in två rum som är större, billigare och ligger mitt i smeten. Han ger oss en sedel för taxin och försvinner.             

Det har nu blivit kväll. Enda raka är att ta bussen. 'One fifty' säger busschauffören när alla kommit in. Förväntansfulla blickar sprider sig i bland passagerarna - en turist! Jag känner efter i fickorna och hittar 2 quarters, jag skulle behöva plocka fram 10 till för att göra rätt för mig. Chauffören tittar på mig, stänger dörren och börjar köra. 'Well, lets see if we can make som arrangement' säger han och hör vidare.

 Anna och Elsa på planet:

Hotellet är under en restaurering. Det ligger bra, precis vid Times Square. Trötta men glada avslutar vi dagen på Hamburger Harry's, där vi konstaterar att det inte är fries som gäller längre utan curls.

                           Tillbaka