Auckland 8 januari 2001

Det är kväll och fullmåne. Vi är på väg hem i taxi efter en mycket trevlig middag med vänner på en restaurang i den eleganta förorten Mission Bay. 'It's nutty time!' utbrister taxichauffören och menar att det alldeles för många dårar ute på nätterna när det är fullmåne. Vi hade tillbringat dagen ute på Waiheke Island, en vacker ö utanför staden och sammanstrålat med två svenska familjer efteråt. Samtalet över bordet handlade mycket om NZ. Det står klart att detta är ett fantastiskt land och att det finns mycket att se och göra på öarna. Vi, som knappt varit här i 2 dygn kan intyga att NZ är ett vänligt, säkert och prisvärt land också. 

Igår söndagsflanerade vi runt i miljonstaden, som inte är större än att man gör den på en eftermiddag. En sevärdighet är Sky Tower, en ganska ny skapelse i stil med tornet i Sydney och lika hög som Eiffeltornet. En annan är Americas Cup Village där utmanarbåten från -88 utgör ett monument över seglarnationen. Vi avslutade med middag på en av de många myskrogarna i Ponsonby.                     

     
                                                                                                                                                                                  Vi anlände på morgonen med New Zealand Airways direkt från Papeete. Eftersom vi passerat datumgränsen tappade vi lördagen. En viss tröst stod att finna i att detta förmodligen är världens snabbaste flygplats. Baggage, pass, tull, pengar, hotell och transport in till stan klarades av på mindre än en timme! Chauffören på flygbussen hade t.o.m. tid att gå runt och småprata med sina passagerare med en kaffemugg i handen, innan han styrde oss till vårt hotell. Vi provade ett backpackeralternativ, men konstaterade att vi inte fixar logementslivet. Det blev Kiwi International högt uppe på Queen Street, ett riktigt bra hotell med två sovrum, bad och pentry för bara 130 NZ$. 

Imorgon hyr vi en bil för att tillbringa några dagar i Rotorua innan vi flyger vidare till Christchurch.

            Tillbaka