Papeete 3 januari 2001

Så har vi lämnat paradisön Moorea för att ta en tur runt ön Tahiti och sedan resa vidare till Auckland. Bussresan till Viare i morse med anslutande katamaran till Papeete gick smärtfritt, likaså hyrbilen hos Europcar. Däremot har flyget blivit fullt, trots försäkringar om motsatsen från säkra källor igår. Nästa chans är lördag morgon den 6e. Den goda nyheten är att vi flyger direkt, utan mellanlandning i Raratonga och Fiji, den lite sämre nyheten är att vi lite ofrivilligt måste hitta på något på ön tre dagar framåt. Att åka till Bora Bora har vi skrinlagt efter grundliga diskussioner. Vi tror helt enkelt inte att Bora Bora är värt den extra kostnaden. 

Igår gick vi upp tidigt för att följa med på ett båtäventyr. Färden gick i en långbåt med snurra ut till revet där vi erbjöds snorkla med (små) hajar. Därefter åkte vi till en sandbank där vi möttes av en flock rockor. 'Don't try to catch them, they'll sting you!' Rockor är magnifika djur. De sveper fram på botten, går upp på ytan, hälsar och klappar en vänligt på magen med sina 'vingar'. Det vill säga om man har en fisk att mata dem med. Färden avslutas med en improviserad buffet av tropiska frukter på någon av öarna utanför Moorea.

Kvällen ägnades åt utomhusteatern Tiki, där vi fick bevittna en polynesisk Romeo och Julia, dock utan komplikationer. De fick varandra till slut i det stilla månskenet. Bortåt ett tjugotal dansare hjälpte till, traditionsenligt uppklädda i kokosblad, blommor, pareo och smycken. Omtumlade av all magdans och fackelakrobatik styrde vi hem framåt småtimmarna för nattdopp och lur. 

    

Imorgon och på fredag bilar vi runt Tahiti för att bl.a. beskåda Tor Heyerdals Kontiki och Gaugins polynesiska motiv.

             Tillbaka