Hamilton Island 27 januari 2001

Lördag, sista dagen på NZ och första dagen i Australien. Flyget till Sydney gick klockan sju i morse. Allt var packat och klart men det var dött hos Pacific Horizon, så vi kastade in nycklarna i brevlådan. Det skulle bli en lång dag. Att flyga till Cairns via Sydney och Brisbaine tar en massa timmar, dessutom har vi upptäckt att vi måste upp hundra mil igen för att komma till Airlie Beach där vi ska avsegla på måndag morgon. Sakta formades en ny plan. Vi försöker komma till Hamilton Island istället! Bara trettio minuter med båt från Airlie Beach. Vi skippar Cairns och sparar två dagar. 'No problem, we can use your coupons to Cairns! Please hurry, the flight leaves in thirty minutes.' säger Ansett och vips sitter vi på ett direktflyg till Hamilton Island, utan att egentligen veta vad vi givit oss in på. Vi mumsar på muffins och kollar in filmen tillsammans med tjogtals unga par, som också är på väg till paradisön. 

Den berömda poolbaren som man får simma till:    

'Sunglasses on' råder pursern oss innan vi kliver ut i den dallrande hettan. Jodå, det finns några lägenheter kvar Whitsunday Resort. Medan vi väntar på att flytta in och vältra oss i lyxen, pustar vi ut i en av öns många konstfulla simbassänger, smyger därefter ner till marinan för att handla. 

                                                                                                                                                                                                              

Det är en underbar kväll i bästa Paradismiljö. Vita papegojor med gula näbbar sjunger för oss och tittar avundsjukt på barnens chips. 
Imorgon ska vi utforska ön, segla, paddla, sola, bada och åka vattenskidor. På måndag bär det av en vecka med vår segelbåt. 

                 Tillbaka