Isla Mujeres 23 dec 2000

Da'n före dopparedagen. Funderar över julbestyren, som i år inskränker sig till några julklappsinköp. Inga julkort, ingen gran, ingen skinka, ingen julotta....barnen verkar tycka att det är ok! 

Men lite snorkelutrustning måste vi ju ha så att vi kan kolla på alla färggranna fiskar som simmar häromkring. Vi ägnar dagen åt att skaffa utrustning och träna snorkling, någåt som troligen blir vardag framöver. Efter lunch hyr vi en liten golfcaddybuggy för att kolla in resten av ön. Det finns inte mycket att se, hur detta kan vara en paradisö är en gåta.


På kvällen utbryter ett tropiskt oväder. Eftersom dagvattenbrunnarna är kraftigt underdimensionerade eller saknas här på ön, översvämmas byn av det myckna regnandet. Butiksägarna häromkring får ge upp efter en knapp timme, vattnet tränger in i alla skrymslen. När vi åt middag som bäst nere i hotellets restaurang stod vattnet 3-4 dm utanför. Det blixtrar och dundrar hela natten., då och då mörklaggs byn av strömavbrott. Byborna verkar ta det hela med ro, 'It happens five-six times a year!', berättar Eyder.

 

             Tillbaka