Moorea 1 januari 2001

Det är helgdag, allt är lugnt och det är som vanligt en underbar dag. Nyårskvällen tillbringades på Restaurant La Plantation, ett av de bästa ställena här på ön. Nationalrätten består av tärnad rå tonfisk marinerad i lime och kokosmjölk, insvept i lök och strimlad gurka, kanongott. Vid tolvslaget låg vi utspridda på stranden utanför vårt nya hem. Vi hade tänt en lykta och ovanför lyste miljarder stjärnor. I övrigt var det knäpptyst och beckmörkt. Plötsligt brakade det igång. Några hundra meter bort, på en liten ö mittemot, sparades det knappast på krutet. Här låg vi ensamma på stranden och njöt av champagne och sprakande fyrverkeri. Färgerna speglade sig i det blanka vattnet. Knappt var det första fyrverkeriet över, förrän det var dags för nästa. Det ville liksom aldrig ta slut. På håll hördes diskodunk och sorl från omgivande hotell. En vacker och sällsam nyårsafton. 

      

Igår flyttade vi hit till Moorea Camping och fick bästa bungalowen nere vid stranden. Barnen sover på loftet. Utanför har vi en egen matplats men i övrigt delar vi kök och dusch med backpackers från jordens alla hörn. Vi har nog bestämt oss att lämna ön. Ta lunchbåten den 3e till Papeete, kanske åka runt på Tahiti och därefter ta bästa flyg över till Bora Bora. Vill det sig väl stannar vi där till den 10 e, annars drar vi till Auckland. 


       


Imorgon har vi bokat plats på en långbåt till revet. På kvällen försöker vi komma in på byns teater för att se 'un spectacle polynaise'!

       Tillbaka