Puerto Morelos 17 dec 2000

Resan hit igår kväll hade gått bra. Väl fram vid vid den prydliga lilla haciendan i fiskebyn Porte Morelos 35 km utanför hade vi slängt oss i Caribiska havet och därefter spridit ut oss med varsitt glas i baren på stranden. Det var ett magiskt ögonblick att gunga i varsin sitthängmatta, lyssna till vågskvalpet med månen som enda belysning. Flyget hade varit sent från Orlando och som vanligt blir man uppskörtad av det beskäftiga taxibolaget, som i det närmaste har monopol på alla trafik från den lilla flygplatsen i Cancun. 

Vi bestämmer oss för att slappa idag, inte göra någonting, utom att leda rätt på Internet för att kolla posten. 

       

Vi badar i det salta vattnet, äter bara vattenmelon och papaya hela dagen så att vi blir lagom hungriga för en skrovmål på hörnet. Guacamole, grillade räkor, fisk och hemmagjorda Natchos i stora lass. Detta är nog första gången barnen klagar över att de är mätta. Annars brukar det alltid vara något som inte är gott.

Imorgon tar vi bussen och åker några timmar in i landet till staden Valladolid. Där finns det en Canote (stor kalkstensgrotta med källvatten) och därifrån är det bara några mil till den 3000 år gamla mayastaden Chichén Itzá.

                      Tillbaka