Waikawa 15 januari 2001

Det är en regnig måndagkväll på NZ sydligaste punkt, 20 km öster om Invercargil. Detta är pingvinernas och delfinernas rike och vi har rest 90 mil hit med vår  stora husbil. Utanför ser jag branta klippor och ett grått hav, och bortom horisonten ligger Antarktis och sydpolen. Barnen har kurat ihop sig i 'loftet' ovanför förarhytten för att göra upp menyn inför vår vandring på torsdag från Glade Warf till Syndfly Point, m.a.o. det berömda Millford Track. Vi skall vara borta i fyra dagar och det är många beslut som måste tas. 
                                                                                                                                                                                                                                          Vi kom till Christchurch, en liten och vänlig stad här på södra NZ, i fredags med flyg från Auckland. Avon heter floden som sillsamt flyter genom staden, och vad är väl mer lämpligt än 'Punting on the Avon', indeed how very Brittish!. Man sitter tillbakalutad i en soffa medan en herre i stråhatt och vita byxor behagfullt stakar farkosten fram i det grunda vattnet.

I lördags hämtade vi vår magnifika 'camper' hos Pacific Horizon, en 3 tons lastbil med alla bekvämligheter. Med den ska vi utforska ön i två veckor. Efter en rejäl bunkring på Big Fresh bar det i väg de 20 milen i södvästlig riktning mot Lake Tekapo, dit vi kom vid femtiden. Solen stod fortfarande högt på himlen varför det fanns gott om tid att utforska området och leta fram en bra plats vid sjön där vi kunde övernatta. Eftersom det har blivit betydligt kyligare ute än vad vi har varit vana vid i Tahiti, var det hög tid att uppgradera garderoben. Som tur var är byn välförsedd med fleece varför familjen snabbt ekiperade sig i traktens färger. Kvällen ägnades i stillhet åt bad och middag vid den turkosfärgade sjön, vackert inramad av taggiga och snöklädda berg. 

   

Söndag kväll lämnade vi Lake Tekapo, efter en dags vandring upp och runt Mount John (1031m). Trötta men glada kastade vi oss i Lake Tekapo för att sedan fortsätta resan söderöver. Vid midnatt, efter en spartansk middag på fish'n chips, kom vi till en camping i Alexandra. 

Vi skall köra runt några dagar här nere i the Catlins, kolla på delfiner och sedan leta oss upp mot Fjordlands och Te Anau.

                    Tillbaka