Isla Mujeres 22 dec 2000

Vi for aldrig till Cuzumel. Efter grundliga studier av planeten (Lonely Planet Mexico) fann vi att ön inte skulle passa oss. För stort, för klippigt - då trodde vi mer på Isla Mujeres, en lugn, liten och solig paradisö. Vi tog därför bussen direkt till Cancun, där vi fick offra åtskilliga timmar åt Mexicos tröga bankmaskineri för att förse oss med nödvändiga pesos för julhelgen. Efter lunch klev vi på buss R13 till Puerto Juarez, där båten väntade till Isla Mujeres, kvinnornas ö!

   


Vi kom hit igår eftermiddag och haffades tämligen omgående vid ankomsten av en mångordig guide som tog oss till hotell Berny. Efter inspektion av rummet gav vi oss vidare. Sängarna var undermåliga, handfatet trasigt och ett hål gapade i väggen. Vi fann efter strövtåg i byn ett finfint rum på hotell Bucanero. 


Efter en god middag började vi fundera över hur vi skulle uppdatera hemsidan. Ringa hem till Telenordia har vi provat i Orlando. Det kostade skjortan. Måste finnas ett sätt att få låna ett mexikanskt abonnemang, om så bara för en kvart. Vi frågade Enrico i receptionen på hotellet, som satt böjd över sin PC. Jodå, inga problem, jag stänger om en halvtimme! Då kan ni låna mitt nummer och lösenord. Sagt och gjort, vi fixade ihop ett antal sidor och smög ner till Enrico som tog vår sladd och vips var vi ute på nätet.

               Tillbaka